Så väljer man färg till bostadens olika rum

Ny färg på väggarna kan förändra hur vi upplever ett rum. Vissa kulörer kan skapa lugn medan andra ger värme och energi. Här följer några användbara tips på hur man kan tänka kring val av färg.

Ska man måla om ett rum ska man först fundera över hur rummet används och vilken slags känsla man vill skapa. Ett sovrum är ofta till för återhämtning och vila, och blått i olika nyanser har en lugnande inverkan på oss människor. Vill man däremot ha en mer varm och uppiggande känsla ska man välja röda toner. Vill man ändra hur man upplever storleken på ett rum och få det att se större ut än det egentligen är ska man måla det vitt. Mörka färger får givetvis motsatt effekt. Många färgtillverkare har gratis appar som man kan ladda ner till sin mobil eller surfplatta. Med dem kan man med hjälp av kameran se hur rummet ser ut i olika kulörer.

Så får man ett snyggt och hållbart resultat

Det lönar sig alltid att satsa på kvalitetsfärg med bra pigment. Då behöver man inte måla lika många lager och arbetet går även snabbare. Men resultatet blir också jämnare och snyggare och håller mycket längre. För att få ett riktigt snyggt resultat ska man också anlita en professionell målerifirma. Tack vare ROT-avdraget är det inte särskilt dyrt eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden. Men det kan även vara värt att jämföra priser mellan några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Läs mer om målning på denna hemsida: målerifirmastockholm.biz