Artiklar

Så väljer man färg till bostadens olika rum

Ny färg på väggarna kan förändra hur vi upplever ett rum. Vissa kulörer kan skapa lugn medan andra ger värme och energi. Här följer några användbara tips på hur man kan tänka kring val av färg.

Ska man måla om ett rum ska man först fundera över hur rummet används och vilken slags känsla man vill skapa. Ett sovrum är ofta till för återhämtning och vila, och blått i olika nyanser har en lugnande inverkan på oss människor. Vill man däremot ha en mer varm och uppiggande känsla ska man välja röda toner. Vill man ändra hur man upplever storleken på ett rum och få det att se större ut än det egentligen är ska man måla det vitt. Mörka färger får givetvis motsatt effekt. Många färgtillverkare har gratis appar som man kan ladda ner till sin mobil eller surfplatta. Med dem kan man med hjälp av kameran se hur rummet ser ut i olika kulörer.

Så får man ett snyggt och hållbart resultat

Det lönar sig alltid att satsa på kvalitetsfärg med bra pigment. Då behöver man inte måla lika många lager och arbetet går även snabbare. Men resultatet blir också jämnare och snyggare och håller mycket längre. För att få ett riktigt snyggt resultat ska man också anlita en professionell målerifirma. Tack vare ROT-avdraget är det inte särskilt dyrt eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden. Men det kan även vara värt att jämföra priser mellan några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Läs mer om målning på denna hemsida: målerifirmastockholm.biz

Måla om innan du flyttar in

Ska du flytta in i en ny lägenhet i Stockholm är det bäst om du kan måla och fixa där innan det är dags för flyttlasset. Det är mycket enklare att måla när ytorna är fria och rummet är helt tomt.

Det är många som tänker så, och det kan tyckas lite lyxigt att betala dubbel hyra under en liten period. Men det är otroligt arbetsbesparande att få det nya boendet i ordning innan man drar dit med sitt bohag. Ett tomt rum gör det lätt för alla hantverkare att komma åt, och på så vis är det tidsbesparande när man inte behöver flytta och plasta in möbler. Är det helt omöjligt att få den tiden, får man förstås ta det extrajobbet som blir och måla när man är på plats.

Att sätta sin egen prägel

När man kommer till en ny bostad vill man sätta sin egen prägel på den. Bara att fräscha upp gulnade tak eller få en ny färg i köket gör underverk. En gammal och sliten parkett kan behöva slipas, och man kan göra de förändringar man vill. Gamla hus i Stockholm har en särskild charm, och den kommer fram när man får bort allt som är flagnat och avskavt och får det ommålat med trevlig och fräsch färg. Exempelvis stuckaturen i taket är en sådan charmig sak. Du behöver alltså hitta en erfaren målare i Stockholm som utför jobbet på ett proffsigt sätt, så att tak och väggar blir som du vill ha dem.

Höjdrädslan sätter stopp

Vem känner inte igen sig i att vilja fixa och dona i sitt eget hem. Även när det kommer till renoveringar vill man göra mycket själv. När det kommer till taket däremot, då tar det stopp.

Någon gång får man erkänna sig besegrad, när det kommer till att arbeta från en hög höjd gör man det. Det kräver betydligt mer än vad man klarar av. Främst ska man stå väldigt högt upp, kunna röra sig där uppe (utan att ramla ner), och på allt det ska man kunna arbeta. Nej, där är man besegrad. Det där får lämnas till proffsen. Så länge det är på markhöjd klarar man det mesta själv, som att måla om. Behöver man hjälp att veta hur taket ser ut och eventuellt ge det en tvätt finns det även de som arbetar med det.

Ett jobb för den modiga

Det räcker att man ser dem stå där uppe på taket. De står där som att de vore på marken. Det är verkligen inte ett jobb för den höjdrädde, man måste vara modig för att stå där uppe. Som tur är finns det modiga människor live överallt i Sverige, som dessutom är proffs på det. Behöver man takläggare i Örebro hittar man det. Med deras hjälp slipper du själv stå och få svindel uppifrån taket. Dessutom gör de ett bra jobb och lägger ett tak som kommer att hålla i många år framöver. Håll du dig nere på marken där du är säker, takläggarna står stabilt även på taket och utför sitt arbete.

Idyllen bland trähusen i Bromma

Stora och vackra trävillor i vackra färger med stora trädgårdar som är frodiga och gröna. Om det är din bild av ett drömboende så kanske du ska lägga till något mer på listan: en bra målare.

Bromma är en av de orter där det är lätt att bli nästan glansögd av den idyll som möter besökaren. Visst finns det flervåningshus och betong. Men även de där gatorna med de stora trähusen som hälsar vänligt på förbipasserande med sina milt färgade fasader och vita spröjs. Ett utseende som precis som framgång inte kommer gratis. Det krävs en riktigt duktig målare som vet hur ditt hus ska få den största möjliga hållbarheten och skönheten. Hittar du den målaren så är du en stor bit på väg till det som är din bostadsdröm nummer ett.

Gult eller rött med vita fönster

Det kommer säkert inte som någon stor överraskning att de vanligaste färgerna på hus är gult, rött eller vitt. Även om vitt är mest vanligt på putsade hus. Men även om du väljer att måla ditt hus i någon av dessa färger så finns det kombinationer och nyanser i all oändlighet. På det viset kan du få ett hus som ändå är personligt och sticker ut. I många fall kan det vara viktigare att du först väljer en mycket skicklig målare, innan du väljer nyansen på färgen. För en duktig målare kan hjälpa dig ta fram färger, nyanser och kombinationer som är mycket snygga och passande för huset. Mer om måleri på denna sida: målarebromma.nu

Därför ska du anlita en målare direkt

Det är lätt att underskatta arbetsprocessen av att måla. För bästa resultat är det alltid klokt att anlita en professionell målare. Då blir jobbet effektivt och fackmannamässigt utfört.

Du tittar på de där köksluckorna i köket. De har länge haft den där märkliga, turkosa färgen som inte alls passar i ditt kök överhuvudtaget. Länge har du funderat på att måla om dem, och äntligen har du slagit slag i saken. De ska målas om till vitt. En färg som alltid fungerar. Du har förberett dig genom att köpa färg och rollers. Nu sätter du igång. Du hinner inte svepa mer än ett par omgångar med rollern innan du inser att du har underskattat hela det här projektet. När färgen direkt blir ojämn på ett mycket icke-estetiskt vis inser du direkt att du skulle ha anlitat en målare så att det här jobbet hade kunnat utföras fackmannamässigt. Precis som din hyresvärd krävde att det skulle göras.

Resultatet viktigare än egot

Än är det inte för sent. Du kan fortfarande rädda upp situationen. Hade detta varit 1990-talet eller tidigare hade du slängt dig över telefonkatalogen för att leta upp en lokal målare i Stockholm. Numera hade du antagligen googlat istället. Om man ska vara sådan hade man ju faktiskt kunnat säga att det där är någonting du borde gjort redan från början. Hade du anlitat en målare från början istället för att du skulle blåsas upp med en övertro på din egen förmåga hade dina köksluckor varit målade nu. Med goda resultat dessutom. Läs mer om målning på denna webbsida: hantverkshuset.se

Hela bostaden tjänar på fräscha golv

För att få det perfekta golvet som lyfter helhetsintrycket av hela bostaden krävs en erfaren golvläggare. Anlita en professionell golvläggare när det är så att du ska förädla bostaden.

Har du någon gång gått in i ett hus eller lägenhet och bara tänkt “wow!”? Det kanske är svårt att sätta fingret exakt vad det är, men någonting gör att helhetsupplevelsen bara är fullständigt magisk. Det motsvarar ingenting som du någonsin upplevt i en annan bostad i Stockholm förr. Ganska snart märker du vad det egentligen är som har lyft hela bostaden. Golvet. Det här är inte ett golv som lämnats åt sitt öde. Det finns inga slitage, inga repor och du hade lätt trott på om någon sade att det hade lagts nytt redan i veckan. Så är också fallet. Jobbet är utfört med sådan perfektion att du på en gång förstår att det här är ett jobb utfört av en erfaren golvläggare i Stockholm. Ingen amatör skulle kunna leverera någonting sådant här.

Förutse resultatet

Du kanske kan göra mycket med dina egna händer, men att lägga golv vore för mycket att begära av dig själv. Du kan själv förutse hur resultatet skulle bli. Med andra ord är det inga tveksamheter när du, efter att ha blivit inspirerad andra, själv bestämmer dig för att lägga in nytt golv i ditt vardagsrum. Det är bara att gå in på Google och leta efter en lokal och duktig golvläggare med goda omdömen. Du vet hur mycket hela din bostad kan tjäna på det.

Fäll trädet säkert

Att fälla träd på den egna tomten får man oftast göra men det finns undantag. Därför kan det vara bra att alltid först kolla med sin kommun. Men man måste även veta hur man tar ner trädet säkert.

Några av de vanligaste orsakerna till att man tar ner träd är att de har blivit för stora och skuggar för mycket eller skadar intilliggande fastigheter. Men också att de har blivit sjuka eller gamla och försvagade och då riskerar att knäckas och falla ner på människor som rör sig i närheten.
En trädfällning måste alltid ske på ett säkert och kontrollerat sätt, annars kan man riskera att skada både människor, intilliggande hus och elledningar. Därför ska all trädfällning planeras och förberedas noga och man måste även bestämma trädets fallriktning.

Så går en trädfällning till

För att få trädet att falla åt det håll man vill gör man först ett riktskär i trädstammen och först därefter fäller man trädet med ett fällskär. Men det är viktigt att man även ser till att det inte finns några människor eller djur i närheten då man fäller trädet. Man måste även planera åt vilket håll man själv ska röra sig då trädet börjar falla. Ibland finns det inte tillräckligt med utrymme för trädet att falla på och då kan man behöva ta ner trädet bit för bit. Också träd i mer tätbebyggda områden eller på platser där det rör sig människor ska man ta ner enligt denna metod. Då måste man även ha en lyftkran eller skylift till sin hjälp. Mer om trädfällning på denna sida: trädfällningigöteborg.se

Den perfekta innergården

Hitta ditt eget paradis bakom fasaden på ett hyreshus i Stockholm. Är du på jakt efter grönska och en trevlig utemiljö så kan du ha turen att hitta ett boende där det även ingår en innergård.

Det kan vara svårt att hitta ett boende som har precis allt du vill ha. Antingen är området bra, boendet trevligt eller hyran rätt. Att dessutom lyckas hitta ett boende där innergården är vad du drömt om, kan vara i stort sett omöjligt. Men det finns sätt att få det som du vill på din innergård. Även i större städer som Stockholm. För även om du har en hyresvärd som inte vill satsa på innergården så kan du göra mycket stor skillnad som boende.

Ta hand om grönytorna själva

Växter förökar sig, det går att ta sticklingar, växter skänks bort och andra sätt som gör att det går att få tag i växter helt gratis. Om du bor i den perfekta bostaden, i det perfekta området och med den perfekta hyran men med en mycket tråkig innergård så kan du lätt ändra det. Tillsammans med dina grannar kan ni fatta beslut om hur ni vill ha det och sedan ordna det själva. Eftersom en fin innergård också ökar värdet på fastigheten så brukar sällan fastighetsägare opponera sig. Speciellt om ni som hyresgäster lovar ta hand om arbete, kostnad och skötsel själva. Har ni riktig tur kanske fastighetsägaren hyr in ett företag som är specialister på innergårdsrenovering i Stockholm, då kommer det bli riktigt fint.

Förberedning för marken i Karlstad

Har du hittat den perfekta marken att bygga ditt drömhus på? Även fast marken ser perfekt ut kan den behöva en del förberedelser. Det är inget som stoppar dig från att påbörja projektet.

Tänk vilka möjligheter att veta så mycket om vår historia. Gå på museum och uppleva olika saker. Inte bara höra eller läsa, utan faktiskt få se. Karlstads museer är fantastiska att besöka, faktiskt några av de bästa. En perfekt sommardag går man först till museet, stannar på vägen och äter någon god mat. Såklart avslutar man med ett dopp. Precis bredvid Vänern finns det många möjligheter att bada, perfekt för en som älskar bad. Just av den anledningen ska även det framtida huset stå här. Marken är redan köpt, nu ska den bara förberedas. Snart blir det bad varenda dag, på vintern blir det ett isbad, allt för att få vara i vattnet.

Undersökning av marken

Innan något så stort som ett hus ska byggas behöver man se över att marken är bra. Undersökningen av marken görs av markentreprenad. De kollar så jordmassan är bra och undersöker vad som finns under marken. De fixar även till så den är plan nog att bygga hus på. Det händer ofta markarbeten i Karlstad, det är ett populärt och fint ställe att bo på. Markarbeten gör man även då en ny väg ska göras, vare sig det är grusväg eller asfaltsväg. Markentreprenaden har med sig alla maskiner och verktyg som behövs för arbetet. Både företag och privatpersoner tar hjälp av dessa.

Som ett nytt golv att se på

Undrar du över alla olika golvmaterial vi har att välja på? Golvet lämnar ett stort intryck gällande vilken typ av rum man kommer in i. Modern tid, en äldre charm eller varför inte en djungel?

Alla älskar besöket i den äldre lilla stugan. Den får allt att kännas så naturligt. Det är vackert inrett, trots att man ser att sakerna är äldre. På något sätt får de alla att känna sig hemma här. Man flockas här bara för att få ta del av den mysiga stämningen. De har turen att ha ett fint gammalt massivt trägolv. Hur lyckliga är inte de? Här sitter vi och dricker varm choklad och en del föredrar kaffe eller te. Tiden springer snabbt iväg här, alla har trevligt och pratar med varandra. Det är som en annan värld, bara för att något är äldre, fint och bevarat ger det en harmoni till människorna omkring.

Det fina i det gamla

Många älskar charmen i trästugan. Det var ett smart val att direkt lägga in ett massivt trägolv här. Det är behagligt att stå på och passar så fint in. Dessutom har det inte behövts bytas ut en enda gång. Det räcker med att göra en golvslipning så får det tillbaka sin gamla charm utan repor, fläckar och märken. Visst går slipningen att göra på andra golv med. Men just massivt trägolv är väldigt vackert och behagligt. När man lägger massivt trägolv har man ett golv för en väldigt lång tid framöver. Mer information om golvslipning hittar du här: stockholmsgolvslipning.nu