Måla om innan du flyttar in

Ska du flytta in i en ny lägenhet i Stockholm är det bäst om du kan måla och fixa där innan det är dags för flyttlasset. Det är mycket enklare att måla när ytorna är fria och rummet är helt tomt.

Det är många som tänker så, och det kan tyckas lite lyxigt att betala dubbel hyra under en liten period. Men det är otroligt arbetsbesparande att få det nya boendet i ordning innan man drar dit med sitt bohag. Ett tomt rum gör det lätt för alla hantverkare att komma åt, och på så vis är det tidsbesparande när man inte behöver flytta och plasta in möbler. Är det helt omöjligt att få den tiden, får man förstås ta det extrajobbet som blir och måla när man är på plats.

Att sätta sin egen prägel

När man kommer till en ny bostad vill man sätta sin egen prägel på den. Bara att fräscha upp gulnade tak eller få en ny färg i köket gör underverk. En gammal och sliten parkett kan behöva slipas, och man kan göra de förändringar man vill. Gamla hus i Stockholm har en särskild charm, och den kommer fram när man får bort allt som är flagnat och avskavt och får det ommålat med trevlig och fräsch färg. Exempelvis stuckaturen i taket är en sådan charmig sak. Du behöver alltså hitta en erfaren målare i Stockholm som utför jobbet på ett proffsigt sätt, så att tak och väggar blir som du vill ha dem.