Trägrindar för att djuren ska stanna i hagen

Trägrindar är bra att ha till hagen för att enkelt passera ut och in både själv och med djur. Dessutom finns det bra funktionella tillbehör till grinden.

Som djurägare av större djur än katt och hund så behöver man ofta tillgång till en hage. I hagen kan de beta saftigt och gott gräs så de får må bra i livet. Som djurägare ska man se till att djuren mår bra och får rätt kost och vatten. Även utevistelse i hagar är viktigt för djuren.

Det finns nog lika många olika sorters hagar som det finns djurägare. En del har en vanlig plan gräshage till sina djur. Andra har en bit gräs och sedan ett skogsområde instängslat för djuren att gå i. Många har en elektrisk tråd runt hagen, alternativt taggtråd, för att djuren ska stanna och inte smita.

Trägrindar som stoppar djuren

Smiter djuren iväg kan det bli trafikolyckor och förolyckade djur om man har otur. Därför är det viktigt att man har fungerande grindar till inhägnaden. En del tycker det räcker med ett handtag så att man kan haka av den strömförande tråden. Det kan ibland bli problem om det är en hage där människor kan tillåtas passera igenom. Ett sådant område kan exempelvis vara inom ett naturreservat där allemansrätten råder.

Alla som passerar genom en hage klarar inte att sätta tillbaka handtaget på rätt sätt. Då bryts strömmen även till tråden och djuren har ingen skyddande tråd runt hagen. Risken är att handtaget med den strömförande tråden blir liggande på marken. Likaväl som tråden ska stoppa djuren att ta sig ut, skyddar den mot andra djur som vill in i hagen.

Trägrindar med låsanordning

Med en trägrind kan man sätta på enkla låsanordningar som gör att människor kan passera utan problem. En del passager till hagar i naturvårdsområden har trägrindar som lutar. Det gör att de stängs automatiskt när man gått igenom. Då sitter de fast med hjälp av gångjärn som gör att de stängs.

Trägrindar är lätta att underhålla och bra för miljön med naturligt material. Man behöver se över sin grind någon gång om året och ibland kanske man behöver byta ut någon del som blivit påverkad av väder och vind. Hållbarheten för själva grinden är ofta lång och den får en vacker yta med åren.

Mer information om trägrindar kan du hitta på webbplats: trägrindar.se