Bygga Pool – vad du ska tänka på

Har du också en dröm om att förvandla din tomt till en prunkande, inbjudande oas där en pool utgör själva kronan på verket? Fler och fler väljer att bygga pool och att ta den höga kostnaden som en sådan byggnation för med sig. Och, varför inte? Att bygga pool är en långsiktig investering i den egna familjen där både barn och vuxna får en gemensam samlingspunkt och där tillvaron får den där guldkanten som man vill ha.

Har man kapitalet som krävs så är det verkligen ingen dum idé att bygga pool – men man bör vara medveten om att det också handlar om en ganska lång resa där den initiala planeringen är enormt viktig. Här nedan följer några tips kring detta:

  • Rätt placering. Ta dig tid att tänka igenom placeringen av poolen. Solläget är viktigt – och likaså gäller för möjligheten att blockera vind och insyn. Hur din tomt ser ut är också avgörande för vilken typ av pool som passar. En rakt tomt med bördig jord gör att du kan välja egentligen vilken pool som helst. En mer sluttande tomt kommer att kräva en pool som klarar av att stå själv. Gå igenom detta med leverantören och bestäm då även vilket material och vilken form som passar bäst.
  • Storlek. Är det något man ångrar så är det en för liten pool. Ta gärna i lite i överkant. 8 x 4 meter är något att utgå från. Vad gäller djupet så brukar 1.40 meter vara ganska lagom. Tänk på att ha samma djup överallt, det förhindrar olyckor!
  • Allt direkt! Försök att få allting klart – och alla kostnader tagna – direkt. Lägg trädäcket – eller om du exempelvis vill ha sten – på en gång. Planera för eventuella lampor och anlita en elektriker så snart som möjligt och försök att undvika att skjuta upp saker. Tänk även ett extra varv kring uppvärmningen. Vilken sådan passar bäst för dig?
  • Säkerhet. Extremt viktigt! Du har ett ansvar som villaägare i denna fråga. Ingen – barn, grannarnas barn, hundar eller katter – ska kunna ta sig in i poolen om du inte är hemma. Investera i ett stabilt poolskydd direkt!