Viktig fönsterrenovering i Uppsala

Släktgården beboddes av tant Agda. Släktingarna bodde långt bort, kanske var det anledningen till att de missat behovet av fönsterrenovering i huset i Uppsala. 

Det var juldagen och hela familjen skulle åka till tant Agda och äta familjemiddag. Något som de brukade göra förr men på många år inte hade haft möjlighet att göra. Sist de varit där var en sommar för fem år sedan. Därför såg alla fram emot att få umgås med den gamla damen som levde ensam i släktgården.

Väl framme möttes de av Agda som stod på släktgårdens trappa. Hon hade ett leende från öra till öra och var och en fick en jättekram innan de släpptes in i husets hall. Där inne lyste julbelysningen upp tillsammans med olika sorters levande ljus. Stämningen var välbekant för de vuxna besökarna medan barnen såg sig storögt omkring.

Fönsterrenovering, ett måste

Alla hade en trevlig kväll och det kändes som ingen tid hade gått sedan de träffades senast. Efter maten gick de vidare in i finrummet där Agda hade bullat upp med godis och frukt i alla former. Där satte de sig ner och plockade fram ett spel som genast uppslukade allas uppmärksamhet. När klockan till sist slog elva gick alla till sängs.

Erik, son till Agdas syster, var den som vaknade först och förundrades över hur kallt det var i huset. Han eldade och satte på kaffe innan han började leta efter anledningen till kylan. Det tog inte lång tid innan han insåg att det var fönstren som var orsaken. Han kunde känna draget och såg listerna som trasats sönder.

Fönsterrenovering och några byten

När Agda kom ner en stund senare frågade han om de inte skulle hyra in någon från Uppsala för att göra fönsterbyte. Agda sade att hon älskade sina spröjsade fönster och dem ville hon inte byta ut, men efter att de övertalat henne gick hon till sist med på att renovera de vackra köksfönster hon var så fäst vid. 

Även de andra var spröjsade men var okej att byta ut bara det blev spröjs igen. Erik kunde inte annat än att hålla med. Han tog kontakt med ett företag som gjorde fönsterrenovering i Uppsala. De kom för att se över vad som skulle göras. Efter att Agda trugat på dem rester av julmaten lämnade de huset och lovade återkomma med en offert snarast.