Målare i Stockholm förnyar din villa

Ibland går det att förnya en äldre villa med enkla medel. En målare i Stockholm kan måla villan såväl invändigt som utvändigt till ett konkurrenskraftigt pris.

För många år sedan fanns det en bioreklam med en uppmaning eller slogan som löd “Måla på lördag”. Den dagen hade blivit arbetsfri både för äldre och för skolbarn. Båda kategorierna ansågs därför uppenbarligen i behov av sysselsättning. Och visst kan amatörer försöka sig på att måla, men underarbete före målning måste göras noggrant.

Bristande underarbete är källa till många besvikelser för en optimistisk och självsäker hemmafixare inom måleriet. Gammal och delvis flagnad färg måste skrapas bort. Hål från spikar och annat måste spacklas och därefter slipas. Och om målningen kan ställa till problem för en amatör är det än värre med tapetsering.

Målare i Stockholm tapetserar

Om vitsen tillåts, kan man säga att en lekman som ska tapetsera lätt hamnar i klistret. När tapetklistret lagts ut ska tapeten upp på väggen. Risken är stor att tapeten lever sitt eget liv och fastnar fel på väggen. Och sedan följer ibland mönsterpassning. Då måste man ha valt rätt tapetval för att slutresultatet ska bli bra. Den stora utmaningen kommer när tapeten ska sättas upp vid dörr- och fönsterkarmar eller kring rörledningar.

Varför ska en hemmafixare måla och tapetsera själv, när det finns erfarna och skickliga målare i Stockholm? Blir det billigare? På pappret kan det se fördelaktigt ut, men inte sällan bedrar snålheten visheten. En hantverkare gör jobbet effektivare och snabbare. Dessutom ger målning och tapetsering rätt till rotavdrag. 

Invändig målning och tapetsering av målare i Stockholm

“Borde vi inte måla och tapetsera invändigt i huset?”, frågar din fru vid morgonkaffet. “Vi flyttade ju in i huset för trettio år sedan och jag börjar bli trött på tapeterna i vardagsrummet”. “Du har rätt, men du har ju alltid talat om att bygga ut köket med en köksö”, svarar du. “Då måste vi riva en vägg och sedan blir det dags att måla”.

“Måla kan jag förresten göra själv”, fortsätter du. “Jag tycker du ska koncentrera dig på trädgårdsarbetet och så anlitar vi istället en målerifirma för målning och tapetsering”, invänder frun. Du inser att din frus förtroende för dig som hemmafixare är begränsat och tar kontakt med en målare i Stockholm.

En målare i Stockholm och fasadmåleri

Din fru tycks ha fått blodad tand när målaren klarat av såväl köksmålning som tapetsering av vardagsrummet. “Målaren nämnde för mig att vår husfasad ser förskräcklig ut”, säger frun. “Det har jag tänkt länge men jag klarar inte av ett sådant arbete”, svarar du. “Det bästa vi kan göra är väl att be målerifirman lämna förslag till åtgärder och en offert”.

Målerifirman inspekterar träfasaden. Den har färg som flagnat av och solen har gjort att färgen bleknat. Det finns också sprickor i brädorna och de måste antingen bytas eller spacklas före ommålningen. Målaren i Stockholm föreslår att fasaden ska målas med slamfärg som är en sedan länge beprövad metod. Då kan träet andas och risken för röta försvinner.