Golvläggare Örebro – tips och råd 

Dags att lägga ett nytt golv i hemmet i Örebro? Golvet har en avgörande betydelse för både trivsel och för det totala intrycket av en bostad. Ett snyggt golv kommer att höja upp den övriga interiören och inredningen. Ett slitet och fult golv kommer att fungera på det totalt motsatta sättet. 

Golvet är dessutom utan tvekan det ytskikt som slits hårdast i ett hem. Du går på det, barnen leker över ytan, man tappar saker, ställer tunga möbler på golvet och så vidare – allt detta skapar ett slitage som kan kräva åtgärder. 

En golvläggare i Örebro är således också en hantverkare man bör kontakta då det är dags för att byta golv. Vi tänkte här nedan visa varför du bör anlita en golvläggare i Örebro och vi gör detta genom att rada upp några fördelar i form av punkter – enligt följande: 

  • Rådgivning. Om det är dags att byta golv så ställs man inför en massa olika frågor gällande vilket typ av golv man ska välja. Det är långt ifrån enkelt. Vilket material, vilken hårdhet, vilken färg och så vidare. Genom att anlita en golvläggare i Örebro så ges du professionell rådgivning inför köpet och får ett golv optimerat för dina behov och din stil och smak. 
  • Golvslipning. I många fall så behöver man heller inte riva ut och byta ett golv. Det kan räcka med att slipa golvet för att få ett golv som blir som ett nytt – men till en bråkdel av kostnaden. Golvslipning är ett riktigt bra sätt att få ett äldre golv att se snyggt och fräscht ut igen. Det handlar dessutom om att golvet ifråga hunnit skaffa sig en egen personlighet och en patina – denna tas fram genom en slipning och efterföljande ytbehandling. Genom professionell golvslipning utförd av en golvläggare i Örebro så sparar du pengar, men kan få ett resultat som slår ett nytt golv. 
  • Rot-avdraget. Idag kan du använda Rot både för en golvläggning och en slipning av golven. Det innebär att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet med ett årligt tak på 50.000 kronor. Det finns definitivt ett värde i detta.