Fasadrenovering Stockholm – en viktig del av underhållet

Ser man till en fasadrenovering i Stockholm så handlar det om ett projekt som kommer att röra både dig som villaägare och dig som fastighetsägare. Bor du i en bostadsrätt så kommer du någon gång att få information om att en fasadrenovering planeras – och då ska du också vara tacksam över detta.

Det beskedet visar nämligen att du bor i progressiv förening som ligger i framkant gällande förvaltning och underhåll av fastigheterna. Alternativet vore, milt uttryckt, värre.

Man ska alltid försöka – även om det tar mot att leva en tid i ett byggkaos – se positivt på ingrepp som exempelvis en fasadrenovering, ett fönsterbyte, ett byte av tak eller ett renodlat stambyte. Det är jobbigt att leva mitt uppe i detta, men belöningen kommer också i slutändan. Ser man till exempelvis en fasadrenovering i Stockholm så blir detta extra tydligt. Där kommer en rejält uppfräschning av fasaden att ske och med detta kan också varje enskild medlem i slutändan se en värdeökning på sin egen bostadsrätt – och vid en framtida försäljning dra nytta av detta.

Välj rätt företag för en fasadrenovering

Att en fasad slits och måste renoveras är långt ifrån konstigt. Dels så handlar det om naturliga attacker – regn, snö, kyla, het sol och så vidare. Dels så handlar det också om avgaser som gör fasaden smutsig och mindre estetiskt tilltalande. Dels så blir också nybyggnationerna i Stockholm ett problem: en sprängning och vibrationerna från en sådan kan få exempelvis putsade fasader att spricka och det är då också något som åtgärdas – innan problemen blir större – genom en fasadrenovering.

Oavsett anledning så är det A) absolut nödvändigt och B) viktigt att man som BRF – eller fastighetsägare – alltid ser till att välja rätt företag. Erfarenhet är en nyckel till ett bättre val. Se alltid till att det företag ni anlitar har lång vana och gedigen erfarenhet – och kan verifiera detta genom att visa upp referenser! – innan ni skriver ett avtal. Det kanske kostar lite mer, men det kommer – utan tvekan – att betala av sig i det långa loppet!