Byggfirma Stockholm – undvik misstagen 

Att anlita en byggfirma i Stockholm i samband med en renovering eller en byggnation innebär att man tagit ett moget beslut som privatperson. Man har värderat projektet, gjort en samlad bedömning av svårighetsgraden och man har ställt detta mot sin egen kunskap – för att sedan landa i att man behöver professionell hjälp. 

Detta är något som fler borde göra. Att inse sina begränsningar – oavsett om det handlar om brist på kunskap eller brist på tid – och anlita en byggfirma i Stockholm är inget misslyckande, det är tvärtom ett både klokt och moget beslut. 

Tvisterna ökar i Stockholm 

Det kan emellertid tyvärr också visa sig vara ett misstag. Det senare som en följd av att man anlitar fel byggfirma i Stockholm. Tyvärr har det under senare år kommit att bli allt vanligare att privatpersoner som anlitar byggfirmor drabbas av rena fuskjobb. 

Kvaliteten på det färdiga resultatet når inte alls den verkshöjd man räknat med – och betalat för – och om man sedan påpekar detta och vill ha ersättning eller en korrigering så möts man av tystnad. Konflikter och tvister mellan beställare och utförare har ökat kraftigt och det handlar också om att både tid och pengar kan gå åt innan en sådan är löst. 

Så hittar du rätt byggfirma i Stockholm 

Bättre är att föregå tvisten genom att direkt välja rätt byggfirma i Stockholm. Här nedan ska vi visa några tips om hur du kan utesluta de oseriösa företagen – och välja en pålitlig partner för ditt projekt. 

  • Kostnaden. Ta in offerter från så många byggföretag som möjligt – och lägg de dyraste och de billigaste anbuden åt sidan. Ett alltför lågt pris kan skvallra en hel del om vilken kvalitet som erbjuds. Välj någon i mitten. 
  • Referenser. Be alltid om referenser och se alltid till att kontakta några av dessa. En nöjd kund är nöjd av en anledning, eller hur? Finns det inga referenser så är detta ett ganska tydligt tecken på att du har att göra med en byggfirma i Stockholm som inte håller någon vidare klass. 
  • Kronofogden. Ett samtal till Kronofogden kan visa om företaget har några anmärkningar. Kolla även med Skatteverket om det finns några oegentligheter där. Även ARN kan du med fördel kontakta.