Bygga hus i Stockholm är en fröjd

Den stora lyckan som infinner sig när ett husprojekt drar igång är verkligen obeskrivlig. Men det finns saker att tänka på när man ska bygga hus i Stockholm.

Gina och Anton hade äntligen bestämt sig för att bygga sitt drömhus. Redan när de flyttade ihop hade de börjat leta efter en tomt som passade deras önskemål perfekt. Det hade tagit sin tid men till sist hade platsen visat sig och båda hade blivit överväldigade av stunden. Sedan hade det tagit några år innan de bestämde sig för hus.

För att bygga hus behövdes kompetent personal. De hade valet att köpa ett färdigt hus eller få ett ritat vilket innebar skillnad både i kostnaden och tiden det skulle ta att få byggnaden inflyttningsklar. Så småningom hade de beslutat att få huset ritat av en arkitekt för att kunna tillgodose sina önskemål.

De skickade ut förfrågningar om offerter till flera byggföretag i trakten. För även om de visste vad de ville ha hade de en budget som behövde hållas. Så första steget var att se priset. Efter det skulle de kontakta de mest intressanta byggföretagen. Även om ekonomin var viktig behövde det finnas bra kemi mellan dem och byggfirman.

Drömmen om att bygga hus

Nu hade de kommit till den punkt då de skulle träffa en byggfirma som hade vana att bygga hus i Stockholm. Den ansvarige för projektet skulle komma ut till tomten för att ta en första titt och diskutera detaljer inför starten. När de kom skulle de bland annat se hur marken såg ut och om de behövde göra något extra med grunden.

De visste genom information de hade att grunden var stabil och behövde av den anledningen inte göra någon pålning för grunden. Eller göra några geologiska mätningar för att säkerställa marken. Det handlade mest om huruvida ytan var platt eller backig, om det finns mycket sten eller träd på tomten.

Tillsammans med byggfirman hade de sedan tagit fram sitt drömhus och grunden lades inte långt därefter. Allt skulle ta sin tid men det gjorde ingenting. Det kändes skönt att veta att byggfirman gjorde allt noggrant och inte tog genvägar för att hålla en tidsplan. När huset var klart skulle det bli perfekt.