Beställ din fasadmålning i Uppsala 

Väder och vind sliter på husets ytterväggar, så en fasadmålning i Uppsala behövs med jämna mellanrum. Anlita en expert för arbetet, så blir resultatet lyckat. 

Du kanske väntar i det längsta med din fasadmålning i Uppsala, just för att det känns som ett ganska stort projekt. Har du ett hus med slammat tegel blir det fult med tiden, och färgen behöver förnyas. Har du ett trähus är det viktigt att vårda träet och underhålla huset för att slippa fuktskador. Kontakta en expert och boka tid.

Man räknar med en kostnad på ca 250 – 350 kronor per kvadratmeter för fasadmålning i Uppsala, och det är förståndigt att anlita ett företag som gör ett bra jobb och som har ett gott rykte. Det som används är ofta akrylatfärg, för den är vädertålig och ger ett långvarigt skydd mot solens UV-strålar. 

Fasadmålning enligt offert 

För att avgöra om prisbilden ligger rätt är det bra att be om offert på fasadmålning i Uppsala hos flera olika firmor. Jämför tjänsterna, materialet och utförandet och avgör vilken målerifirma som har det bästa erbjudandet för dig. Det är en investering både i husets utseende och fasadens skyddande funktion, och du vill ha valuta för dina pengar. 

Det är alltid viktigt att vara tydlig med sina önskemål när man begär en offert, så att man kan bedöma kostnaden för fasadmålning på ett rättvisande sätt. Den som inte ger klara besked till dig kanske inte är så seriös, och du bör kontrollera att firman är pålitlig och har goda referenser i staden. Glöm inte att du kan utnyttja rot-avdraget för delar av arbetskostnaden på fastigheten. 

Hållbar fasadmålning i Uppsala

Det kan vara frestande att måla fasad i Uppsala själv, men det är ett tufft jobb för den som inte är van. Det krävs att man skaffar byggställning och att man lätt kan nå alla ytor och jobba på höga höjder. Ju längre arbetet drar ut på tiden, desto större är risken för regn och andra avbräck, förlorad arbetsinkomst eller missad semester. 

Rätt utförd är en professionell fasadmålning i Uppsala värd varenda krona. Du får ett snyggt hus, och ytan håller för påfrestningar från väder och vind och du riskerar inte att en trasig fasad vållar ytterligare skador. En yrkesmålare arbetar rationellt och har alla verktyg som behövs för arbetet.