Connect with us

Experterna

På isen lär man sig åka skridskor: dags för byggbranschen att ge sig ut!

Den bistra sanningen är att alltför många av oss åker inte skridskor. Flera aktörer har inte ens brytt sig om att byta om och försöka ta sina första skär. Utan helt lugnt suttit på läktaren och iakttagit, det är trots allt rätt så mysigt på läktaren och man får ju korv och glass i periodpaus ändå.

Published

on

Jimmy Dahlström Regionchef Prolog

Nu stundar mörkare tider, termometern visar allt lägre temperaturer, men denna årstid är på många sätt varmare också. Vi tenderar att spendera mer tid tillsammans framför brasor, åker på skidresor, dricker varm choklad. Vi är närmare varandra. Under dessa tider får jag ibland chansen att följa med ett av mina syskonbarn på ishockeyträningar, morbror var ju en gång i tiden (preskriberat för längesen) en ganska lovande hockeyspelare, så han ska allt lära ut hur man åker skridskor.

Jag brukar berätta för min syster och hennes barn att skridskor, det lär man sig att åka på isen. Inte i böcker, eller på kurser. Skridskor lär man sig åka när man försöker, man ramlar, man kanske slår sig, men man lär sig av sina misstag. Ändrar på något och försöker igen.

Det har väl knappast undgått någon att produktivitet är branschens just nu hetaste buzzword. Alla pratar om det, några gör något åt saken, men de flesta sitter fortfarande på läktaren och iakttar de andra som åker skridskor, de andra som försöker, de andra som lär sig.

Det finns studier genomförda av McKinsey som visar att den bransch som haft störst produktivitetsutveckling sedan 1947 är jordbruket. Jordbruket har utvecklats något enormt under den givna tidsperioden. En av de allra största faktorerna för just den branschen har varit digitaliseringen, och den ökade graden av just av digitala processer.

Från att så grödor och annat med häst och plog till att ha storskaliga effektiva digitaliserade maskiner har deras effektivitet ökat radikalt. Byggbranschen däremot har om man raljerar lite grann stått stilla; vi bygger ett hus till stor del likadant som vi gjorde 1947.

Detta är såklart inte helt sant, en hel del har ändrats. Men den bistra sanningen är att alltför många av oss åker inte skridskor. Under flertalet år har till och med flera aktörer inte ens brytt sig om att byta om och försöka ta sina första skär. Utan helt lugnt suttit på läktaren och iakttagit, det är trots allt rätt så mysigt på läktaren och man få ju korv och glass i periodpaus ändå.

I förra veckan deltog jag på ett mycket spännande initiativ, ett event som heter Nordic Contech. Där fick jag möjligheten att se en positiv sida och en lite mindre smickrande sida från vår bransch. Den positiva sidan är att det finns massor med spännande krafter, start ups och företag som erbjuder digitala lösningar på många av våra utmaningar i branschen. Den lite mindre smickrande sidan är att det fortfarande är väldigt många aktörer som inte byter om och ger sig ut på isen.

Jag är optimist, förr eller senare kommer vi alla åka skridskor tillsammans i en hejdundrande fart, dem som inte byter om, svettas, ramlar, försöker och lär sig, kommer så småningom att få ägna sin tid till något annat än att åka skridskor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Experterna

Byggbranschen – en fossil jämfört med Amazon och Alibaba

För mig personligen brukar vårtiderna som nu råder ta fram det bästa i mig. Solen som skiner, fåglarna som kvittrar, kanske en lunch i solen gör något med mitt välbefinnande.

Published

on

Jimmy Dahlström-Experterna

Det är positiva vindar som blåser. Jag tycker det mig känna positiva vibbar även i vår bransch, mycket spännande initiativ inom framförallt digitaliseringen är på gång.

Jag var häromveckan och mötte våren i Göteborg. Detta i syfte att träffa en entreprenör som förhoppningsvis kommer bli del av ett spännande projekt som vi på Prolog driver tillsammans med Chalmers. Vi har fått anslag för att utreda huruvida dagens moderna teknik, och då specifikt Block chain, kan skapa ökad produktivitet i branschen och få positiva ekonomiska effekter för de anslutna företagen.

Digitaliseringsgrad och positiv produktivitetsutveckling har en stark korrelation vilket har fastslagits av flera intressanta studier. Därför tycker jag denna studie är ytterst intressant.

Jag brukar ibland jämföra samhällsbyggnad med andra branscher, detta ska man passa sig för att göra i allt för stor utsträckning, men absolut inte i för liten heller. Däremot kan jag ibland imponeras något oerhört av t.ex. detaljhandeln eller kanske ”allt-möjligt-handeln” med jättar som Alibaba och Amazon i spetsen. De har så pass välutvecklade värdekedjor, och en så pass hög grad av digitalisering att de kan skeppa ditt gods tvärs över hela jorden med näst intill minutprecision.

I en direkt jämförelse med samhällsbyggnad så framstår vi ibland som fossiler i just denna bemärkelse, då det är vanligt förekommande att vi använder flera versioner av Excel-ark för att lägga beställningar, fysiskt hanterar följesedlar och orderuppföljning. För att nämna blott två saker.

Med det sagt så pågår massor med spännande digitala initiativ och jag tror att branschen är på mycket god väg att ta ett språng mot ökad digitaliseringsgrad och därför en förbättrad produktivitetsutveckling. Eller är det bara vårsolen som påverkar mig?

Continue Reading

Experterna

Viktor Davidov, BIMobject: ”vi kan skapa ett win-win-win-scenario”

Ingen kan vara bäst på allt, men tillsammans kan vi skapa ett win-win-win scenario. 1+1 kan faktiskt bli 3. Men byggbranschen måste börja samarbeta.

Published

on

Viktor Davidov header-2

Jag vill ge ett exempel som du själv kan testa: Spotscale är ett företag som har specialiserat sig på på att behandla fotade bilder och skapa 3D miljöer av dessa, också kallat fotogrammetri. De vill, och ska, fokusera sin kraft på att vara just det, att bli branschledande inom fotogrammetri. Deras lösning ger dig som kund möjlighet att visualisera verkligheten som den ser ut just nu och underlättar vid kommunikation med intressenter vid tex bygglovsansökan för en lekplats eller tillbyggnad på en fastighet. 

BIMobject har en himla massa tillverkarspecifika produkter på sin portal. Vi ponerar i detta exempel produkter som utgör en lekplats. Spotscale vill inte hantera ett objektsbibliotek med produkter. BIMobject vill inte hålla på med fotogrammetri. Men samarbetar vi kan vi tillsammans erbjuda fotogrammetri och objektsbiblioteket tack vare API-integration mellan plattformarna. Du kan faktiskt in och testa själv. Det enda du behöver är ett konto på BIMobject så du får tillgång till produkterna. Jag har filtrerat ut Nola i detta exempel.

Min poäng här är att vi måste börja samarbeta. Digitaliseringens potential ligger i ekosystem och samarbetsformer över gränserna mellan företag. Även mellan konkurrenter. Det handlar om att tillsammans skapa värden som gynnar hela samhällsbyggarbranschen, hela byggindustrin.

Det finns hur många exempel som helst i andra branscher. Ta Ericsson och Cisco. Eller titta på Formula 1. Renault och Honda levererar motorer till sina konkurrenterna. Vi har redan börjat, men det är dags för oss i byggbranschen att verkligen våga släppa på garden och skapa gemensamma kundvärden och samhällsnyttor. Och det ansvaret ligger på dig och mig.

Continue Reading

Experterna

Jimmy Dahlström, Prolog: Ledarskap – ”det handlar om beteenden”

Att vara chef innebär inte alltid att man är en ledare. Och ledarskap är centralt i framgången för allt utvecklingsarbete, egentligen centralt för allt som rör företagens existensberättigande.

Published

on

Jimmy Dahlström-Experterna

Det finns väldigt olika typer av ledarskap och jag reflekterar ibland och gärna till sportens värld när det gäller just ledare. Det finns de som skriker i omklädningsrummet, som pratar kontinuerligt med samtliga lagspelare, coachar på individuell nivå, anpassar sin kommunikation. En verbal ledarstil.

Men det finns även de ledare som inte alls är speciellt extroverta, kanske rentav är de som hörs minst vid sidan av spelplanen. Men som när det blir träning eller match med all önskvärd tydlighet visar rent fysiskt hur hen och ledningen önskar att de övriga lagspelarna ska uppträda.

Under mina många år i samhällsbyggandet har jag sprungit på många olika typer av ledarstilar, från den väldigt dominanta och högljudda till den mer harmoniska och lugna ledaren som känner mycket. För mig spelar det egentligen mindre roll vilken typ av ledarskap man utövar, det handlar i grund och botten om att stärka och minimera olika typer av beteenden.

Organisationen (laget) måste identifiera vilka beteenden som skapar positiva händelsekedjor som leder till önskvärda resultat, samt dem som skapar motverkande effekt och minimera dem. Alldeles för många spenderar väldigt mycket energi på att skriva manualer, lathundar och instruktioner, istället för att verkligen hantera det som på djupet driver resultat, dvs. våra beteenden.

Det finns flera väl underbyggda studier som visar att det är individens beteende som i slutänden skapar förändring och sedermera resultat. Att strukturerat, ihärdigt och långsiktigt jobba med att förstärka och förminska olika beteenden skapar resultat. Vill du förkovra dig ytterligare i ämnet finns flertalet mycket spännande böcker inom ämnet, googla på OBM (Organizational Behavior Management). Detta har t.ex. den amerikanska tågindustrin och flygindustrin implementerat framgångsrikt. Ska vi lyckas få bort olyckor och tillbud i branschen måste vi skapa beteenden som är säkra, ska vi öka jämställdheten måste vi aktivt jobba med att förstärka beteenden som gynnar jämställdhet.

  • Vilka är din organisations önskade beteenden?
  • Vilka beteenden är oönskade?

Börja i den änden och jobba därifrån!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2019 Fieldly AB. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.