Connect with us

Teknik

Kung Carl Gustaf: “Det gäller att hänga med” – Trä & Teknik 2018

Trä och Teknik i Göteborg är den nordiska mötesplatsen för alla som arbetar med och använder trä. Digitala Byggindustrin var på plats och har sammanfattat tre insikter vi plockar med oss.

Published

on

Kungen Trä och Teknik 2018 Digitala Byggindustrin

Trä och Teknik är Nordens ledande mässa för träindustrin. Under fyra dagar, tisdag till fredag, är Svenska Mässan i Göteborg samlingsplatsen för dig som på något sätt arbetar med och använder trä i din verksamhet. Digitala Byggindustrin var på plats dag 1 och här summerar vi tre saker vi fångade upp. Häng på!

Lärdom 1: “Det gäller att hänga med”

Mikael Eliasson, direktör för Svenskt Trä, inledde med att påminna om att trä, som byggmaterial och som industri, har stor potential när det kommer till att bygga mer för fler, minska klimatpåverkan och skapa sysselsättning och värde i hela landet. Träindustrin, menar han, bidrar till att bygga ett hållbart Sverige. 

Kung Carl Gustaf XVI drog uppmärksamhet på invigningen av Trä & Teknik 2018. Han inledningstalade och slog fast att träd växer långsamt, men det gör inte kunskapen kring träindustrin och hur vi använder trä i byggande och produktion. Digitaliseringens vindar sveper över alla verksamhetsområden och affärsmodeller utmanas i grunden. Träindustrin är inget undantag. Det gäller som företag att, som kungen betonade, att “hänga med”. Och, som han avslutade sitt inledningstal med; nu kör vi!

Lärdom 2: Träbyggande leder vägen i industrialisering av bygg

Hur kan vi skapa fler arbetstillfällen utanför städerna? Hur kan vi bygga mer effektivt och välplanerat? Hur möter vi den skriande bostadsbristen? Ett svar är att fler kan ta efter Lindbäcks byggs exempel.

Helena Lidelöw är konstruktionschef på Lindbäcks bygg i Piteå, Sverigeledande inom industriellt byggande. På Trä & Teknik bjöd hon på en inspirerande dragning av ett alternativ till traditionellt byggande.

Lindbäcks bygger nämligen helt enligt Lean Production och skapar färdiga så kallade volymer. Volymerna byggs inomhus i den norrländska husfabriken och fraktas sedan till platsen för uppförandet med lastbil, tåg eller båt och monteras på plats. Som exempel bygger man just nu studentbostäder åt studenter vid Lunds universitet, som alltså tillverkas i Piteå och efter en båtresa till Malmö hamn monteras i norra Lund. Hur går det då, oftast, till när Lindbäcks bygger? En projekteringsfas kan ta upp till ca 30 veckor, den följs sedan av ca fyra veckors produktion av så kallade volymer (eller moduler), transport på upp till 90 mil, fyra veckors montering följs av kompletteringar under upp till ca 6 månader. Snabbaste cykeltid från beställning till färdig byggnad är 9 månader.

Lindbäcks nya produktionsanläggning, Haraholmen, upptar en yta om 7 fotbollsplaner och har kapacitet att bygga 16 volymer på en arbetsdag. Det motsvarar ca 1600 lägenheter per år vilket tillsammans med företagets befintliga fabrik klarar att producera 2400 lägenheter om året. Och trä har en stor del i att göra det industriella byggandet verklighet. Inte mindre än 1700 kubikmeter limträ och 8000 kubikmeter virke går åt varje år. Inspirerande!

Helena Lidelöw Lindbäcks bygg Trä och Teknik 2018

Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks bygg, talade om hur de jobbar med industriellt byggande.

Lärdom 3: Digitalisera mera, men inte för sakens skull

Digitalisering stod, så klart, i fokus för flera punkter på programmet. Svensk möbelindustri är en stor konsument av trä och flera aktörer var representerade på mässan.

Kinnarps vd, Robert Petersson, betonade till exempel att digitalisering måste göra att processer, arbetssätt och flöden blir enklare och smartare. Att digitalisera för att det ska se bra ut på ytan – likt en polerad dörr – utan att göra arbetet för medarbetare och företag lättare saknar poäng, menar han.

“Jag köper inte något enbart för att det är nytt, det måste ha bevisat sin nytta.”

Stefan Fölster, nationalekonom och tidigare chefsekonom vid Svenskt Näringsliv, bjöd på dagens kanske bästa liknelse när han till panelsamtalet infogade en varning till företag att springa på alla “digitaliseringsbollar” och tappa fokus på vad som faktiskt skapar nytta för det egna företaget och kunderna.

Det gäller istället, menar han, att bete sig som en tiger, som uppmärksamt följer omgivningen och är redo att fälla vildsvinen när de uppenbarar sig. För, som Stefan sa:

“När det springer ett vildsvin över vägen måste man ha kraften att fälla det.”

Tips!

Ett sätt att framtidssäkra sin byggverksamhet är att hålla koll på byggprojekten och alla som är involverade i dem. Fieldly är ett digitalt projekthanteringsverktyg som hjälper dig med just det.

Kungen på Trä och Teknik 2018

Kung Carl Gustaf besökte Trä & Teknik och lär ha ett stort intresse för trä och träindustrin.

Foto i banner: Skvader Media, Rickard Olausson

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Byggtrender

Svenskt bolag vill bli global storspelare inom visualiserings-tech

På mindre än ett år har Tech-bolaget wec360° etablerat verksamheten på fem nya internationella marknader, däribland USA. På hemmamarknaden i Sverige har wec360° idag visualiserat hela 36% av alla lägenheter som byggdes under 2018, och är därmed fortsatt marknadsledande.

Published

on

Bolagets specialitet är 3D-teknik inom Virtual Reality och Augmented Reality samt licensbaserade systemlösningar. Med dessa tekniker hjälper wec360° byggbranschen att presentera och marknadsföra sina bostäder, kontorslokaler och kommersiella fastigheter flera år innan de byggs, så att investeringar kan säkras i mycket tidiga skeden. Detta samtidigt som köparna får ett mer omfattande och djupgående underlag för tryggare beslut.

När företaget nu släpper sin årsredovisning för 2018, står det alltså klart att bolagets uttalade ambition att göra internationell sak av sin affär och 3D-teknik är igångsatt på riktigt. På mindre än ett år har man startat verksamhet med skarpa projekt på fem nya marknader: Norge, Danmark, Finland, Polen och USA.

– USA är såklart en drömmarknad, dels för den starka byggmarknaden där, som är större än hela den svenska – inom taxiavstånd i stora städer som New York. Men dels också för att vår teknik ligger väldigt långt fram i relation till allt annat som finns där. Vi tror att det vi kommer med till den amerikanska marknaden kommer att kasta om spelets regler, säger Matt Connors, nytillsatt styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Globala ambitioner till trots så ser bolaget fortfarande den svenska hemmamarknaden som sin viktigaste.

– Vi räknar med att andra länders marknader kommer springa om den svenska vad gäller ren ekonomisk vinning för oss. Men svenskarnas ganska unika omfamnande av ny teknik gör att den svenska marknaden är och kommer förbli superviktig för oss. Det vi utvecklar och kör ut här hemma, är många andra marknader inte mogna för på flera år. På så sätt ger Sverige oss en chans att ligga steget före, säger Per Hjaldahl, utvecklingschef på wec360°.

Continue Reading

Digitalisering

Svenska smarta strömbrytare prisas internationellt

Published

on

En digital strömbrytare som ersätter all manuell mekanik i säkringsskåpet. Denna svenska digitala innovation plockar hem priser på internationella tävlingar. I april vann företaget Blixt Tech, som ligger bakom den smarta strömbrytaren, första pris i sin kategori i tävlingen Startup Energy Transition i Berlin.

– Det känns helt galet kul! Vilket erkännande från ett internationellt välrenommerat nätverk. Resan har varit fantastisk hittills och jag hoppas vi kan inspirera fler svenska innovationer. Vi i Sverige ligger i framkant och vi lyckades kommunicera vår vision som hela juryn av experter delade. Nu ser vi fram emot att få ut många demokit vi kan, så hör av er! säger Charlotta Holmquist, medgrundare av Blixt Tech.

Tillsammans med VD Trued Holmquist grundade hon det stockholmsbaserade bolaget 2018. Blixt Techs brytare står för en av de största möjligheterna till energieffektiviseringar och besparingar i elsystemet. Fram till nu har brytare i elskåpet varit fullt ut mekaniska och haft till enda uppgift att skydda vid kortslutning. Företagets digitala brytare ersätter all mekanik med elektronik. Därmed blir det för första gången möjligt att med en enda enhet bryta elen men också styra, mäta och kommunicera med allt som är anslutet till elnätet.

Blixt Tech har även vunnit en annan innovationstävling tidigare i år; Inission innovation award 2019. Syftet där är att hjälpa entreprenörer och idéer att växa och frodas men också att uppmärksamma den svenska industrin som tillverkar elektronikprodukter.

Läs mer här

Continue Reading

Arbetsledning

Digital projekthantering: så får du medarbetarna att använda systemet

Du har bestämt dig. Ni ska arbeta digitalt. Du har fått nog av röriga underlag och tappade kostnader. Men hur kan du som chef göra för att få medarbetarna att använda det digitala verktyget?

Published

on

Digital projekthantering

Du har bestämt dig. Du har fått nog av röriga underlag och tappade kostnader. En enklare vardag lockar. Gott så. Men har du dina medarbetare med dig? Har de också bestämt sig för att använda det nya systemet? Du kanske tror att det räcker med att tjata, gnälla, och kanske också skälla, på dem för att de ska komma ihåg att göra sina rapporter och dokumentationer. Riktigt så enkelt är det inte. Men det behöver inte vara svårt heller. Dina medarbetare måste nämligen bestämma sig för att ge systemet en chans. Ge oss tre minuter så förklarar vi stegen dina medarbetare behöver gå igenom för att ditt projekthanteringssystem ska bli en succé.

Syfte och mål på individnivå

När vi inte förstår varför vi förväntas göra en uppgift, särskilt när det gäller en ny sådan, är sannolikheten mycket liten att vi faktiskt kommer utföra den. En order eller piska kan få oss att lyda ett tag men vi gör det oftast motvilligt och tar varje chans vi kan till att fuska eller återgå till våra gamla vanor. Visa och förklara istället för dina medarbetare varför de ska börja utföra nya sysslor. På så sätt engagerar du dem i själva syftet med det nya verktyget.

Medarbetaren som inser hur mycket fortare han eller hon kommer hem till familjen eller fritidsintresset efter arbetsdagens slut genom att t.ex. rapportera sina körningar digitalt är mer benägen att ta upp telefonen och göra detta än den medarbetare som bara fått veta att chefen förväntar sig digitala rapporter.

Du har säkert hört frågan – eller ställt den själv; ”what’s in it for me?”. När alla medarbetare har ett tydligt och bra svar på den kommer de att ta påminnelser om att använda systemet betydligt bättre än om svaret på frågan är ”för att chefen säger det”.

Utse en eller flera ambassadörer

Förebilder är viktiga. Utse en eller flera personer som börjat använda systemet och som övriga medarbetare ser upp till. De flesta av oss behöver veta att det går att lyckas med en uppgift för att vi överhuvudtaget ska försöka. Visst finns det undantag, men de är inte så många. Precis som glädje smittar, smittar goda beteenden av sig.

De bästa förebilderna är de vi lättast kan se oss själva i. Är du chef och den som beslutat att ni ska använda systemet? Låt andra vara ambassadörer.

Ledningens inställning är avgörande

Vi sa precis att du som är chef ska utse andra än dig själv till ambassadörer för nya systemet. Med det sagt är din inställning direkt avgörande för att ditt företag ska få maximal nytta av det. Lev som du lär, var en bra föregångare och se till att använda systemet själv, dagligen. Bygg inte pappershögar på din skrivbordsplats eller i bilens baksäte.

En chef och ledare som är övertygad och lever som han eller hon lär skapar också rätt förutsättningar för systemet i organisationen. Ett nytt system kräver ofta att vissa nya arbetssätt och processer kommer på plats. När du själv är en övertygad användare kommer du se till att skapa naturligt utrymme för dessa. Det kan t.ex. gälla tid- och körrapporter, signering av arbetsorder eller andra handlingar som är viktiga för att systemet ska vara till nytta.

Utbilda, utbilda, utbilda

Med jämna mellanrum måste vi alla traska ut till en uppsamlingsplats när brandlarmet tjuter för att bli påminda om hur vi ska göra i händelse av brand. På samma sätt måste vi påminna oss själva och våra medarbetare om hur, och framför allt varför, vi använder vårt digitala verktyg och system.

Teamet kanske har växt sedan förra genomgången av systemet och nya medarbetare måste få chansen att lära sig. Men framför allt uppdateras och förbättras digitala verktyg ständigt. Ta för vana att ha en kortare genomgång av systemet varje månad för att försäkra dig om att alla medarbetare är med på tåget. Denna genomgång kan också vara ett utmärkt tillfälle att få feedback på funktioner som saknas och som system som t.ex. Fieldly kan hjälpa dig att komplettera med. 

Alla får en personlig assistent

Ett digitalt system må ha med teknik att göra, men det är inget isolerat IT-projekt och ska inte behandlas så heller. Ett bra system är den där personliga assistenten du så ofta önskat att du hade nära tillhands. Och nu har du det, i din ficka. För rätt använt är ett smart system den bästa assistent du kan tänka dig. Inte bara du som är chef eller arbetsledare får en assistent; alla får det!

Precis som livs levande assistenter behöver få uppmärksamhet ibland behöver systemet också det. Se till att du och dina medarbetare rapporterar, dokumenterar och använder sig av systemet för att få verklig –  och stor – nytta av det.

Lycka till!

Har du andra tips eller erfarenheter av att implementera digitala verktyg? Hör gärna av dig till oss!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2019 Fieldly AB. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.