Connect with us

Okategoriserat

Hentverkarna ett halvår efter starten: hur går det för Ikanos snickarlärlingar?

Idag är ungefär en procent av verksamma hantverkare kvinnor. Det jobbar Ikano Bostad på att ändra. Hentverkarna ger femton kvinnor en skjuts in snickarkarriären. För ett halvår sedan gick starten för det 3,5 år långa lärlingsprogrammet. Hur har det gått?

Published

on

Margareta Lisjö Ikano Bostad

Idag är ungefär en procent av verksamma hantverkare kvinnor. Det jobbar Ikano Bostad på att ändra. Margareta Lisjö är arbetschef på projektet i Gustavsberg där femton kvinnor tar sina första steg i snickarkarriären. Hur har det gått för Hentverkarna så här långt? Vad är arbetschefen mest nöjd med? Vi hörde efter.

Lärlingarnas engagemang sprider glädje

Hentverkarna sysselsätter, sedan starten i oktober förra året, 15 kvinnor som arbetar heltid mot en ny karriär som snickare. När 5 800 lärlingstimmar är avklarade har 3,5 år gått och en tillsvidareanställning hos Ikano Bostad väntar. Av totalt 310 sökande sållades femton snickarlärlingar med stort driv och engagemang fram.

En deltagare i lärlingsprogrammet upptäckte att yrket inte var för henne, men i övrigt har alla stannat kvar och gått in för sina nya karriärer.

”Det roligaste är att de är så otroligt positiva och att de har ett sånt engagemang för att lära sig. Det gör att man är väldigt glad på arbetet varje dag.”

Orden tillhör arbetschef Margareta Lisjö. I egenskap av arbetschef ansvarar hon för arbetet på byggprojektet i Gustavsberg där samtliga Hentverkare just nu arbetar. Inom kort kommer gruppen att splittras och lärlingarna fördelas på två projekt, ett i Årsta i södra Stockholm och ett i Västra Brotorp som ligger på stadens norra sida. Var man hamnar beror på vilken ort man bor närmast.

Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska delar och man har sett till så att alla får prova alla moment.

”Sen kan det ju vara så att man hamnar i laget som ska gipsa 100 lägenheter och då får man lära sig det ordentligt.”

Ändrad kultur ska öppna bygg för fler

Hentverkarna är ett steg mot att uppnå en jämnare fördelning mellan könen på byggarbetsplatsen. I slutändan ska det inte ha betydelse om du är kvinna eller man, det är man noga med att understryka. För att råda bot på den rådande obalansen satsar man bl.a. på lärlingsprogrammet riktat mot kvinnor.

Utbildning av befintlig personal är ett annat steg mot en blandad arbetsplats och en öppnare arbetskultur. För att åstadkomma varaktig förändring och göra bygg till en attraktiv bransch för tjejer och kvinnor att söka sig till tror man att utbildning av befintlig personal är en viktig nyckel.

”Det är inte tjejerna som kommer in som ska förändras. Vi försöker vara lyhörda och vi jobbar mycket med kulturen inom bolaget.”

De hantverkare som nu jobbar med de kvinnliga lärlingarna har gått en utbildning i genus. Man har också haft en forskare inkopplad som gjort intervjuer och hållit lärandeseminarier där resultaten presenterats och jobbats med.

”Våra manliga yrkesarbetare är positiva och de tycker att det är kul att få kvinnliga kollegor. Det blir en annan arbetsmiljö.”

”Man ber tjejer och killar om olika saker”

Byggbranschen har varit Margareta Lisjös hemmaplan ett bra tag. Så pass länge att en del av den kultur man nu jobbar på att förändra går obemärkt förbi. Att tilltala manliga yrkesarbetare vid efternamn och kvinnliga vid förnamn är en sak hon blivit uppmärksam på.

”Jag har jobbat i den här mansdominerade branschen så länge att jag har fått lära mig att tänka på en del saker. Det kan handla om att man vid vissa tillfällen vänder sig direkt till killarna och vid andra till tjejerna.”

Att bli medveten om sitt beteende är en viktig början mot förändring.

”Det är väl där jag befinner mig nu”, säger Margareta.

Tjejer förväntas inte bli hantverkare

Sin egen väg till byggbranschen hittade Margareta genom Lars och Lars. Så hette två av hennes närmaste kollegor när hon jobbade på Fortifikationsverket en gång i tiden. De skulle båda läsa till civilingenjörer inom väg och vatten på Chalmers i Göteborg och Margareta blev inspirerad att göra det samma. Det är ett val hon aldrig ångrat. Eftersom arbetet präglas av olika projekt blir det sällan enformigt, tycker hon.

”Byggbranschen passar mig perfekt. Det är kul att få byta miljö så ofta. Du är ungefär ett år på ett projekt och sen får du nya arbetskamrater och underentreprenörer.”

Att branschen har så få kvinnor tror hon beror på starka traditioner.

”Det förväntas inte att tjejer ska bli hantverkare. Väljer man bygg får man räkna med att bli ensam i klassen med kanske tjugo bråkiga killar.”

Som arbetschef på Ikano i Gustavsberg är Margareta med och förändrar könsfördelningen på ett högst konkret sätt.

Hon ser gärna att andra byggbolag tar efter och nämner traineeprogram för byggingenjörer som exempel på andra, bra, initiativ för att få fler talanger att hitta till branschen.

”Det räcker ju inte med att vi på Ikano gör vad vi kan. Alla måste anstränga sig.”

Foto: Ikano Bostad

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Digitalisering

De lär sig om dödligt byggdamm i virtuell reality

Med hjälp av VR-hjälmar och annan VR-teknik har byggföretaget JSB i Karlskrona, tillsammans med företaget One Reality, Ramirent och Husqvarna, skapat en världsunik utbildning för att ge säkrare byggarbetsplatser.

Published

on

Det är det farliga kvartsdammet som utbildningen rör sig om.
Kvartsdamm finns i vanliga bergarter och exponeras vid exempelvis borrning, slipning och sågning i sten eller betong. För byggarbetare innebär dammet en risk för att drabbas av allvarliga och till och med dödliga sjukdomar.

– Partiklarna är så små att de inte syns, förklarar Mats Björnlund, arbetsmiljöspecialist på JSB. Det gör att det kan vara svårt att ta hänsyn till de risker som finns.

Deltagarna på utbildningen får lära sig mer om riskerna med dammet och hur de ska skydda sig mot det på sin arbetsplats. Det är en fullskalig upplevelse med bilar, verktyg, byggkranar, andra människor och allt som normalt finns på en byggarbetsplats. I denna miljö bygges det in utbildningar inklusive den som visar hur kvartsdammet uppstår, vad som händer när man inhalerar det och hur man ska skydda sig.

– Utbildningar om kvartsdamm har funnits tidigare, men vi är först i världen med att använda VR-teknik och det är väldigt spännande. VR tillför en upplevelse till undervisningen som gör att det blir både enklare och roligare att lära sig, säger Mats Björnlund.

Continue Reading

Digitalisering

Så gjorde vi: digitalisering i byggbranschen i praktiken

Emile Hamon: ”Digitaliseringen kan ge stora ekonomiska besparingar”

Published

on

Den 16 maj arrangerade Fieldly, BIMobject och Unicorn Titans träffen Connecting the Dots, ett event med syfte att ge aktörer i byggbranschen chans att utbyta erfarenheter kring digitalisering och att nätverka med varandra. Att temat för dagen väcker intresse var inte att ta miste på, eventet blev snabbt fullbokat.

En av dagens talare var Emile Hamon, verksamhetsutvecklingschef på Veidekke. Han berättade om företagets digitala resa, och delade bland annat en av orsakerna till varför digitalisering varit så viktigt för dem, och varför det är viktigt för hela byggbranschen; med digitaliseringens hjälp kan man åstadkomma stora, ekonomiska besparingar. Ett exempel på det som Emile Hamon tog upp var projektering.

– Har vi inte rätt underlag kostar det oss enorma summor.

Han beskrev också vikten av att utnyttja den information som finns i BIM-modellen för att vara effektiva, och poängterade även att i det allmänna planeringsarbetet och logistiken är digitaliseringen till stor hjälp.

­– Det gäller att få ett bra flyt ute på varje byggarbetsplats.

Även Björn Lahti, digitaliseringschef på LKF Fastigheter, delade företagets digitala resa, och vände fokus mot kunden.

– Vi måste jobba mer mot våra kunder och skapa en bättre digital kundupplevelse. Kunden förväntar sig mer, snabbare.

Oskar Berg, digitalstrateg och verksamhetscoach på Unicorn Titans, hade mycket att säga om hur företag tacklar digitaliseringen.

– Det handlar inte om vad utan hur man angriper digitalisering, sa han bland annat, ett påstående som väl speglar syftet med Connecting the Dots: mindre prat om allt man kan göra, mer prat om ”hur gjorde vi”.

Oskar poängterade också vikten av en gemensam målbild för digitaliseringen, annars blir det ingen samordning, vilket han tydligt illustrerade med en bild på yra höns.

Allt som allt var Connecting the Dots en värdefull chans för branschfolk att dela erfarenheter kring digitalisering, lära av varandras misstag och framsteg, och nätverka.

Continue Reading

Experterna

Du gamla du fria…hur blir vi fler i samhällsbyggnad?

Published

on

Jimmy Dahlström Regionchef Prolog

Jag firar alltid vår nationaldag och firade så klart även i onsdags, den 6 juni. Jag är stolt över vårt land.

Vi har ett väldigt vackert land och det finns mycket att vara stolt över.

Norrlands spektakulära natur, en huvudstad med ovanligt mycket vatten i de centrala delarna, Värmlands vackra skogar, det kala och karga landskapet på västkusten, Österlens harmoni.

Eller varför inte förmånlig föräldraledighet, bra arbetsvillkor, goda semesterförhållanden, sunt starta-eget klimat. En byggbransch som faktiskt håller hög kvalitet. Måhända att det är dyrt att bygga men vi är duktiga.

Jag vill att alla som bor i Sverige ska känna sig stolta över sitt Sverige, vårt Sverige.

Vi har dock en utmaning.

Hur ska vi ta tillvara på den arbetskraft som invandrar till Sverige? Problemet är inte invandringen i sig, problemet är enligt mig att vi inte tar tillvara på all den kompetens som finns hos de nya svenskarna.

Hur ska vi få dem att känna sig stolta över vårt Sverige?

Ur ett samhällsbyggarperspektiv så är behovet av arbetskraft väldigt högt just nu. Samtidigt upplever många en brist på just arbetskraft.

Enligt mig finns en av de långsiktiga lösningarna på en nutida och framtida arbetskraftsbrist i lyckad integration och tillvaratagande på kompetens från nya svenskar.

Det hela handlar om involvering, för att lära sig våra svenska byggnormer, nomenklatur osv., måste man få chansen att involveras.

Det finns många fina exempel där arbetsträning sedermera lett till framgångsrik integrering och förändrade liv. För det finns något elementärt i att kunna jobba och försörja sig, det ligger djupt inom oss människor.

Ett sådant exempel är Stiftelsen Botildenborg.

Botildenborg är ett gammalt hus beläget mitt i Rosengård i Malmö som stiftelsen nu har återskapat. Detta har gjorts med arbetsplatsförberedande nya svenskar med målet att de ska få användning för sina tidigare kunskaper inom samhällsbyggnad, sedan praktik på partnerföretag. På sikt är målet att de ska integreras i vår vackra bransch, och förändra liv.

Jag ser gärna fler liknande initiativ i samhällsbyggnad. Låt oss göra någonting tillsammans!

Alla ska känna sig stolta över du gamla du fria, över Sverige, världens finaste land.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2019 Fieldly AB. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.